Gyémántdiploma átadás
Gyémántdiploma átadás a Honvéd Bajtársi Egyesületnél

Több éves hagyomány egyesületünknél, hogy október első szombatján megemlékezünk az Idősek Világnapjáról. Ennek keretében köszöntjük az év folyamán kerek születésnapjukat betöltő 60 éves és afölötti tagtársainkat, illetve a nyolcvan év felettieket.
Ez évi rendezvényünknek különleges jelentőséget adott az, hogy egyesületünk „rangidőse” Havasi Jenő tagtársunk átvehette gyémántdiplomáját.
Jenő bácsi külön kérése volt, hogy az egyesület közössége körében szeretné átélni e jeles eseményt. Nem kevés izgalmat jelentett számunkra, hogy vajon megérkezik-e időben az adományozó okirat. Bár a szervezés 24. órájában, de szerencsére meghozta a várt küldeményt a posta.
Az összejövetelen először a születésnaposok köszöntésére került sor, majd az egyesület elnöke röviden ismertette a „puszták tanítójának” életrajzát. Ezután dr. Sükösd Tamás, városunk polgármestere köszöntötte Jenő bácsit, nem feledkezve meg a hozzá kapcsolódó, – a városi mozi üzemeltetésével kapcsolatos – ifjúkori élményeiről, majd sor került a gyémántdiploma átadására.
A volt tanítványok nevében Sándor Endréné, Pál Brigitta méltatta az egykori tanító pedagógiai módszereinek sikerességét. Kolonics Gábor, a Petőfi Sándor Gimnázium tanulója verssel köszöntötte az ünnepeltet. Jenő bácsinak kellett egy kis idő, hogy úrrá tudjon lenni a meghatottságon. Mikor elérkezettnek látta az időt, lelkesen mesélt a sikerekről, a pályafutása alatt jelentkező problémákról, örömökről és sikerekről. Nagy szeretettel beszélt egykori tanítványairól. A jókról és a kevésbé jókról, a sikeresekről és a kevésbé sikeresekről. Minden mondatából az csengett vissza, hogy szívvel-lélekkel végezte munkáját. TANÍTÓ volt.
(A rendezvény képei megtekinthetők a: https://picasaweb.google.com/hbe.sarbogard képtár Idősek Világnapja 2011 albumában)

(Gál Sándor)
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Bejelentkezés
Név:
Jelszó:


Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Legújabb cikkek
Felsajdult lélekkel
Katona találkozó
Megemlékezés
Emil
Családi nap 2008. ok...